Guvernul Gavriliţa renunţă la manifestaţiile de amploare dedicate Zilei Independenţei

Julieta Saviţchi
24/08/2021

Guvernul condus de Natalia Gavriliţa a renunţat la agenda manifestaţiilor dedicate jubileului de 30 de ani de la Ziua Independenţei, stabilită cu două luni în urmă de Guvernul Ciocoi, din cauza pandemiei de Covid-19.

Ministra Sănătăţii, Ala Nemerenco, a declarat că evenimentele se vor desfăşura în condiţii restrictive şi se vor încheia până la ora 17.00, iar purtarea măştilor şi respectarea distanţei vor fi obligatorii.

Nemerenco a mai comunicat că la parada din Piaţa Marii Adunări Naţionale vor fi admişi doar militarii imunizaţi cu ambele doze de vaccin.

Ministra a explicat măsurile restrictive prin faptul că rata de contagiozitate a crescut de la 0,75 la 1,25 timp de șapte zile.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a semnat la 29 iulie, cu câteva zile înainte de a fi demis Guvernul interimar, două contracte de achiziție a serviciilor de organizare și desfășurare a manifestărilor festive din Piața Marii Adunări Naționale, dedicate sărbătorii de 30 de ani de la proclamarea independenţei, în sumă de peste 2,8 milioane de lei.

Cele două contracte au fost semnate în urma unei proceduri de achiziție publică de negociere fără publicare. Cei doi câştigători sunt Întreprinderea de Stat Moldova Concert, valoarea contractului semnat fiind de 1.380.800 de lei, şi SRL Eveniment Rent, care va încasa pentru serviciile prestate 1.460.237 de lei.


 


 

Julieta Saviţchi
24/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii