În așteptarea unui răspuns de la autorități, tractoarele se adună în Piața Marii Adunări Naționale

Mihaela Cibotaru
20/06/2023
Sursa: CIJM

Chiar dacă reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor” au purtat, luni, discuții la Guvern, astăzi tractoarele și-au continuat calea spre Capitală, primele fiind deja Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit lui Alexandr Slusari, președintele asociației, ei încă așteaptă un răspuns din partea autorităților privind revendicările înaintate. El spune că în Piață urmează să ajungă cca 180 de tractoare din mai multe raioane ale republicii.

„Noi ieri am discutat aspectele tehnice. Domnul ministrul a prezentat cifrele cu care va merge la Bruxelles”, a spus Alexandr Slusari pentru Anticorupție.

Potrivit lui, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO) a făcut calcule și a „confirmat că situația în agricultură este gravă”. „În mare parte au fost confirmate cifrele noastre privind pierderile estimate și au spus că propunerea noastră privind 3000 de lei per hectar la cereale de prima grupă sunt pertinente și acestea vor fi prezentate la Bruxelles”, a spus Slusari, adăugând că agricultorii așteaptă să vadă cu ce rezultate revine ministrul Vladimir Bolea de la Bruxelles.

Pe 20 iunie, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, se întâlnește la Bruxelles cu comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. În cadrul întrevederii, oficialul moldovean va prezenta informații privind situația în agricultura Republicii Moldova și impactul războiului din Ucraina asupra sectorului agrar din țara noastră, solicitând suport financiar pentru acest domeniu.

Mihaela Cibotaru
20/06/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii