Legătura dintre noul director al Moldtelecom şi democratul Vlad Plahotniuc

Anticoruptie.md
06/04/2016
Dan Mitriuc. Foto: Facebook.com

Dan Mitriuc este noul director general al SA Moldtelecom. Acesta va prelua funcţia începând cu 11 aprilie. Decizia a fost luată de Consiliul Societății pe Acțiuni în urma unui concurs secret la care ar fi participat în total 11 participanți.

Ziarul Naţional a scris anterior că Dan Mitriuc, în vârstă de 31 de ani, a activat la Victoriabank iar, de-acolo, a fost propulsat în funcția de director adjunct responsabil de activitatea financiară în cadrul Căii Ferate a Moldovei. Acesta este ginerele Tamarei Andruşca, membru al Curții de Conturi, care a fost și director financiar al Prime Management, firma care administrează holdingul media al lui Plahotniuc.

Angajaţi din cadrul General Media Grup, controlat de Vlad Plahotniuc, ne-au confirmat că Dan Mitriuc a fost angajat în cadrul contabilităţii holdingului media. 

Anticoruptie.md a realizat profilul Tamarei Andruşca, despre care recent se vehicula că urma să ajungă la şefia Fiscului. Ea a fost numită membru al Curţii de Conturi în iulie 2013, candidatura acesteia fiind votată de către Parlament. Absolventă a Universităţii de stat şi doctor în Economie, ea a ocupat funcţii importante în mai multe companii cu capital de stat, inclusiv contabil-şef adjunct la fabrica Bucuria (1994-1997) sau director pe probleme economice la combinatul Tutun-CTC (1998-2000). La începutul anilor 2000, aceasta a lucrat în calitate de contabil-şef la filiala din Kazahstan a companiei petroliere Ascom Group, ce aparţine miliardarului Anatol Stati.

Totodată, Tamara Andruşca a ocupat poziţii importante în companii apropiate omului de afaceri Vlad Plahotniuc. În 2001 ea ajunge director economic al Petrom Moldova, unde a lucrat timp de zece ani, în aceeaşi perioadă când Plahotniuc a fost director comercial al companiei, după care director general.

În 2011 ocupă fotoliul de director financiar al Prime Management SRL, singura afacere declarată oficial, până nu demult, de controversatul businessman. 

Anticoruptie.md
06/04/2016Follow us on Telegram

Comentarii