Maia Sandu: „Am pierdut o bătălie, însă adevărata luptă împotriva corupției încă se duce”

Valeria Vițu
04/11/2019
Facebook/Maia Sandu

„Am pierdut o bătălie, însă adevărata luptă împotriva corupției încă se duce. Urmează o perioadă grea în care va fi clar dacă toți din majoritatea parlamentară au fost sinceri atunci când și-au asumat reforma justiției. Igor Dodon trebuie să renunțe la jocurile de sub masă prin care subminează această reformă”, declară premierul moldovean, Maia Sandu, la o zi după ce șeful statului a făcut apel la politicienii din majoritatea parlamentară să se așeze la masa de discuții „pentru a găsi cea mai bună cale de a eficientiza activitatea guvernării”.

„Noi, în continuare, vom lupta pentru o justiție adevărată. Sunt pregătită să lupt de aici din Guvern sau pe stradă, alături de cetățeni”, a mai spus șefa Cabinetului de miniștri.

Totodată, Maia Sandu le-a mulțumit alegătorilor pentru că au ieșit duminică la vot. Prim-ministra l-a invitat pe Andrei Năstase să revină în Guvern. „Votul cetățenilor este esența democrației și noi vom respecta alegerea oamenilor. Îi mulțumim domnului Năstase și echipei care au muncit enorm în această campanie. Dnule Năstase, avem nevoie ca Dvs să reveniți la Guvern, cât mai curând. Cred că oamenii au pierdut un potențial primar bun. Dar democrația este un exercițiu permanent. Nici o victorie, nici o înfrângere nu sunt definitive. Sper ca Ion Ceban să țină minte și să respecte toate promisiunile, făcute oamenilor în campanie”, a punctat premierul moldovean.

În opinia Maiei Sandu, cea mai mare victorie în aceste alegeri că ele au fost libere, cetățenii au avut de unde alege, au participat mulți candidați. „Oamenii au putut să-și aleagă liber liderii comunității. Guvernul va lucra cu toți primarii și autoritățile publice locale alese”, a promis șefa Cabinetului de miniștri.

După anunțarea rezultatelor alegerilor locale, șeful statului, Igor Dodon a făcut apel la politicienii din majoritatea parlamentară să se așeze la masa de discuții „pentru a găsi cea mai bună cale de a eficientiza activitatea guvernării în interesul cetățenilor” și a promis că va participa activ la acest proces. Șeful statului a menționat că urmează sa aibă discuții în acest sens cu PSRM, dar și cu partenerii de coaliție.

„Sper să găsim un numitor comun împreună, altfel va trebui să-l găsim fără cei care nu sunt capabili să muncească pentru oameni. Vremea vorbelor a trecut, cetățenii așteaptă fapte concrete si rezultate. În mare parte aceeași sarcină revine și Guvernului la nivelul țării, care cu regret încă nu se isprăvește așa cum trebuie și va fi nevoie de o intervenție hotărâtă pentru a-l pune pe calea cea bună, cea care duce spre rezolvarea problemelor cetățenilor. Zilele următoare vom demara discuțiile necesare pentru ca cetățenii să fie mai siguri într-un Guvern care să lucreze pentru ei, să fie încetate experimentele pe care unele persoane le fac prin ministere și să vină oameni competenți în funcții, care să se apuce de lucru”, a spus Igor Dodon.

Duminică, alegerile locale din capitală au fost câștigate de candidatul socialiștilor, Ion Ceban. Este pentru prima dată când un candidat de stânga ajunge primar de Chișinău. Potrivit rezultatelor finale ale Comisiei Electorale Centrale, după prelucrarea tuturor celor 307 procese verbale, candidatul PSRM, obține 52, 39 la sută din voturi, în timp ce, Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM, 47,61 la sută din sufragii. 

Valeria Vițu
04/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii