Maia Sandu, în mijlocul femeilor puternice: „Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”

Anticoruptie.md
09/03/2023
Sursa: Președinția RM

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la discuțiapublică dedicată procesului de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană. Alături de Președinta Maia Sandu s-au aflat ministrul Nicu Popescu și mai multe ministre și secretare de stat din state europene, care sunt în vizită în Moldova. Evenimentul, organizat de Ziua Internațională a Femeii, a pus în discuție progresele înregistrate în agenda noastră de aderare și rolul femeilor în modernizarea și integrarea europeană a Republicii Moldova.

„Am vorbit și despre acțiunile pe care le planificăm pentru a curma violența de gen și a oferi femeilor mai multe oportunități economice. Angajamentul nostru, pe 8 martie și în fiecare zi, este să asigurăm femeilor și bărbaților din Moldova un trai mai sigur și mai bun în țara lor”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

Totodată, șefa statului și-a exprimat opinia că, în pofida greutăților, agenda europeană a Republicii Moldova rămâne o prioritate.

 „Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, în familia țărilor libere și democratice. Aceasta este alegerea cetățenilor noștri, a femeilor și bărbaților curajoși și implicați din Moldova, care au pus umărul la păstrarea democrației și la confirmarea parcursului nostru european. Autoritățile vor face totul pentru ca țara noastră să avanseze în ritm rapid pe această cale”, a spus șefa statului.

Anticoruptie.md
09/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii