Maia Sandu promite agricultorilor, afectați de pandemie, crearea unui fond de garantare a creditelor

Crina Dumitriu
20/02/2021
Presedintie

Președinta Maia Sandu a promis agricultorilor, afectați de pandemie în 2020, că va promova inițiativa de a crea un fond de garantare a creditelor. „Am convenit că cea mai potrivită soluție pentru agricultori, precum și pentru companiile din alte domenii afectate dramatic de criză este crearea unui fond de garantare a creditelor. Crearea acestui fond va diminua riscurile pentru bănci și va asigura pentru agricultori acces la resurse pentru finanțarea lucrărilor agricole”, a spus Maia Sandu la o întâlnire comună a reprezentanților sistemului bancar și ai agricultorilor, desfășurată, vineri, la Președinție.   .  

„ Am căutat împreună soluții pentru a susține domeniul agricol după lovitura dublă din anul trecut: criza Covid și seceta. Am stabilit că implicarea statului în soluționarea problemelor trebuie să fie mai eficientă. Guvernul precedent a făcut prea puține pentru a ajuta economia națională pe timp de criză. Statul trebuie să intervină urgent și responsabil pentru a salva locuri de muncă, afaceri și domenii întregi care aduc valoare adăugată”, a scris șefa statului pe pagina sa de Facebook. 

Seceta profundă din vara anului 2020, dar și măsurile de restricție impuse de autorități în legătură cu pandemia de Covid-19, a afectat grav sectorul agricol din Republica Moldova. Agricultorii au protestat în câteva rânduri în 2020 și la începutul anului 2021 în legătură cu lipsa acțiunilor de susținere din partea statului pentru sectorul agricol în perioada de criză.  

Crina Dumitriu
20/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii