Marin Gurin, suspendat din funcția de agent guvernamental al Moldovei la CEDO

Anticoruptie.md
22/09/2016
Marin Gurin. Foto: Ministerul Justiției

Marin Gurin a cerut să fie suspendat din funcția de agent guvernamental al Republicii Moldova la CEDO, din proprie inițiativă, pe perioada concediului neplătit. Potrivit lui, în această perioadă, atribuțiile sale vor fi exercitate de Ruxanda Revencu, șef-adjunct al Direcției Agent Guvernamental din cadrul Ministerului Justiției.

„Am fost suspendat din motive personale, pentru o perioadă mai îndelungată. Activitatea direcției este asigurată în continuare, se prezintă rapoartele, nicidecum nu am lăsat lucrurile de izbeliște”, a comentat Gurin pentru Anticoruptie.md.

Reprezentanți ai Ministerului Justiției susțin că Marin Gurin urmează să fie detașat, printr-o hotărâre de Guvern, într-o misiune de asisțență în Mali. 

Marin Gurin, fra­tele ex-pro­cu­ro­ru­lui gene­ral Cor­ne­liu Gurin, a fost promovat în funcția de agent guvernamental în martie 2016, fiind singura persoană înscrisă în concurs. „Nu prea îmi explic cum s-a întâmplat. Deși concursul a fost prelungit, doritori tot nu au fost. Cred că persoanele calificate nu ard de dorință să activeze pentru stat, iar celelalte nu dispuneau de calificările necesare. Și e păcat, deoarece orice concurs îți permite să îți evaluezi forțele și să știi la ce mai trebuie să lucrezi. Totuși, aș vrea să cred că am câștigat acest concurs nu din cauza că am fost singurul candidat, dar deoarece, în opinia membrilor juriului, am întrunit calitățile necesare”, a comentat recent el în cadrul unui MediaRing organizat de portalul media-azi.md.

Anticoruptie.md
22/09/2016Become a Patron!

Comentarii