Ministra Revenco către primarul Ceban: „Situaţia în capitală a ajuns la limita siguranţei cetăţenilor”

Anticoruptie.md
28/10/2022

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, îi cere edilului capitalei să se adreseze în instanță cu cererea de interzicere a manifestațiilor din centrul capitalei. Revenco menționează, într-un mesaj pe pagina sa de socializare, că efortul polițiștilor nu este suficient pentru a asigura ordinea. 

„Poliţia e la datorie şi protejează cetăţenii, dar dincolo de efortul poliţiştilor, capitala noastră este afectată de lipsa de acţiune a primarului Chişinăului. Domnule primar Ceban, vă solicit să vă faceţi treaba pentru care aţi fost ales ca primar. Nu uitaţi că aţi rugat locuitorii Chişinăului să vă voteze, asigurându-i că veţi lucra doar în beneficiul lor și nu în cel al ambiţiilor dumneavoastră politice”, menționează Ana Revenco într-o adresare postată pe Facebook.

Revenco a mai scris că la 112 se înregistrează zilnic zeci de apeluri de la cetăţeni, „care sunt supuşi presiunilor din partea celor, care se numesc protestatari, organizaţi de partidul Şor”.

„Zgomotul excesiv, mizeria de pe străzi, care implică riscuri sanitare, orăşeni şi jurnalişti agresaţi, persoane în stare avansată de ebrietate, limbaj licenţios – sunt doar câteva dintre încălcările pe care se plâng locuitorii capitalei.Dacă liniştea şi siguranţa acestor cetăţeni înseamnă ceva pentru dumneavoastră, făceţi-vă datoria şi lăsaţi campaniile electorale. Protejăm dreptul la libera exprimare, dar când acesta e manipulat şi cumpărat, nu mai avem îngăduire. Ceea ce se întâmplă acum în capitală a ieşit demult din limita noţiunii de „exprimare a drepturilor democratice. Folosirea oamenilor ca masă de manevră pentru hoţii de ţară nu are nimic în comun cu democraţia”, a precizat Ana Revenco.

Anticoruptie.md
28/10/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii