O navă aflată sub pavilionul Moldovei, lovită a doua oară de rachete rusești

Ilie Gulca
07/07/2022
Petrolierul „Millennial Spirit”, după primul atac rusesc pe 25 februarie curent

Petrolierul „Millennial Spirit”, aflat sub pavilionul Republicii Moldova, care plutea în derivă după ce a fost atacat pe 25 februarie, a mai fost lovit, joi, de rachete lansate de un avion rusesc Su-30 potrivit purtătorului de cuvânt al Administrației militare a regiunii Odesa, Serghei Bratciuk. Nava a

„În timpul unui alt atac aerian asupra regiunii Odessa, două rachete Kh-31 au fost trase dintr-o aeronavă Su-30. Una a lovit nava „Millennial Spirit” aflată sub drapelul Moldovei, plutind în derivă, fără echipaj, cu rămășițe de motorină la bord”, a scris Bratciuk pe pagina sa de Facebook.

Acesta a precizat că același vas a mai fost ținta rachetelor rusești din Marea Neagră la începutul invaziei ruse în Ucraina în februarie curent.

„Acum, probabil, arde ceea ce a mai rămas din încărcătură. În momentul primei rachete lansate asupra vasului, acesta transporta peste 500 de tone de motorină. Din cauza blocadei aplicate de ruși în această parte a Mării Negre, petrolierul plutește în derivă deja a patra lună, fără echipaj, ca o bombă ecologică cu efect întârziat”, a mai spus Bratciuk.

Cea de-a doua rachetă, a adăugat el, a explodat deasupra mării.

Nava sub pavilionul Republicii Moldova a fost lovită inițial pe 25 februarie. Echipajul, format din cetățeni ruși, a părăsit nava numai cu veste de salvare după ce echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse.

„La data de 25.02.2022, nava MILLENIAL SPIRIT IMO Nr. 7392610 (nava de tip Chemical Tanker) sub pavilionul Republicii Moldova, fiind în apele neutre din Marea Neagră, a fost lovită de un obuz. În acest moment, nu se cunoaște sursa lansării obuzului”, a transmis Agenția Navală a Republicii Moldova.

Ilie Gulca
07/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii