Pavel Filip, noul candidat desemnat la funcţia de premier

Anticoruptie.md
15/01/2016
Foto: mtic.gov.md

Pavel Filip, ministrul în exerciţiu al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, este noul candidat la funcția de prim-ministru, conform decretului semnat de președintele Nicolae Timofti. S-a întâmplat la scurt timp după ce Ion Păduraru a anunţat că şi-a depus mandatul. 

„Sunt conștient de perioada deloc ușoară în care se află Republica Moldova", a spus Filip după desemnare. El a adăugat că va începe luni consultările cu grupurile parlamentare pentru a veni într-un termen cât mai scurt cu programul de activitate şi cabinetul de miniştri. 

Pavel Filip a ajuns în fotoliul de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în 2011. Este fost director al Fabricii "Bucuria", în fruntea căreia a fost din 2001 până în 2008. Până atunci, timp de zece ani, a ocupat mai multe funcţii în aceeaşi întreprindere. Ulterior, în 2008, a preluat conducerea întreprinderii "Tutun-CTC", până când a fost numit ministru. 

Numele lui Pavel Filip a figurat anterior în câteva anchete ale Centrului de Investigaţii Jurnalistice în care am scos la iveală că familia demnitarului deţine mai multe firme, dar şi faptul că ministrul arendează pădure în zona Dănceni-Sociteni. Ziarul de Gardă a scris despre casa de lux în care premierul desemnat locuieşte în prezent, imobil înregistrat pe numele unuia dintre cei doi fii ai săi, Dumitru. 

După ce joi seara preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Ion Păduraru candidat la funcţia de premier, vineri secretarul general al Aparatului Preşedintelui a anunţat că îşi depune mandatul. Anunţul a fost făcut la câteva ore după ce majoritatea parlamentară constituită din 55 de deputaţi l-a propus pe Pavel Filip la funcţia de şef al Cabinetului de Miniştri. Prin urmare, preşedintele Nicolae Timofti şi-a abrogat decretul prin care a fost desemnat Păduraru.

Anticoruptie.md
15/01/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii