Premierul Recean, în luptă cu propaganda rusească. A semnat o scrisoare către marile companii IT

Anticoruptie.md
29/03/2023
Captură

Şeful Cabinetului de miniştri de la Chişinău, Dorin Receanm a semnat alături de alţi 6 omologi, o scrisoare deschisă către marile companii în domeniul IT, în care solicită să acționeze împotriva dezinformării și manipulărilor pe rețelele sociale, care „subminează pacea și stabilitatea în întreaga Europă”. Anunţul a fost făcut de însăşi Dorin Recean, miercuri, la deschiderea şedinţei Guvernului.

„Vreau să menționez că această inițiativă a fost deja contrasemnată de prim-miniștri ai altor 6 guverne europene: Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Slovaciei și Ucrainei. Rețelele sociale au devenit câmpuri de luptă virtuale, iar puterile străine ostile le folosesc pentru a răspândi narațiuni false care contrazic relatările unor instituții mass-media veridice. Scopul de bază al acestor platforme: de a socializa, de a împărtăși știri și informații utile, a devenit o armă a manipulatorilor”, a declarat Dorin Recean. 

„Reţelele sociale au devenit canale de răspândire a unor naraţiuni false şi manipulatoare. Anunţurile contra plată şi amplificarea artificială pe platformele Meta, inclusiv Facebook sunt adesea utilizate pentru a îndemna la acţiuni de protest plătite, pentru a aduce violenţa în stradăşi pentru a destabiliza guvernele. Marile companii ar trebui să demonstreze vigilenţă pentru a nu fi utilizate ca platforme de promovare a unor astfel de obiective. Acestea ar trebui să ia măsuri pentru a se asigura că platformele lor nu sunt folosite pentru a răspândi propaganda sau dezinformarea care promovează agresiunea, justifică crimele de război , crimele împotriva umanităţii sau alte forme de abuzuri”, se arată în scrisoarea semnată de cei 7 premieri.

Anticoruptie.md
29/03/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii