Premierul Recean, în luptă cu propaganda rusească. A semnat o scrisoare către marile companii IT

Anticoruptie.md
29/03/2023
Captură

Şeful Cabinetului de miniştri de la Chişinău, Dorin Receanm a semnat alături de alţi 6 omologi, o scrisoare deschisă către marile companii în domeniul IT, în care solicită să acționeze împotriva dezinformării și manipulărilor pe rețelele sociale, care „subminează pacea și stabilitatea în întreaga Europă”. Anunţul a fost făcut de însăşi Dorin Recean, miercuri, la deschiderea şedinţei Guvernului.

„Vreau să menționez că această inițiativă a fost deja contrasemnată de prim-miniștri ai altor 6 guverne europene: Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Slovaciei și Ucrainei. Rețelele sociale au devenit câmpuri de luptă virtuale, iar puterile străine ostile le folosesc pentru a răspândi narațiuni false care contrazic relatările unor instituții mass-media veridice. Scopul de bază al acestor platforme: de a socializa, de a împărtăși știri și informații utile, a devenit o armă a manipulatorilor”, a declarat Dorin Recean. 

„Reţelele sociale au devenit canale de răspândire a unor naraţiuni false şi manipulatoare. Anunţurile contra plată şi amplificarea artificială pe platformele Meta, inclusiv Facebook sunt adesea utilizate pentru a îndemna la acţiuni de protest plătite, pentru a aduce violenţa în stradăşi pentru a destabiliza guvernele. Marile companii ar trebui să demonstreze vigilenţă pentru a nu fi utilizate ca platforme de promovare a unor astfel de obiective. Acestea ar trebui să ia măsuri pentru a se asigura că platformele lor nu sunt folosite pentru a răspândi propaganda sau dezinformarea care promovează agresiunea, justifică crimele de război , crimele împotriva umanităţii sau alte forme de abuzuri”, se arată în scrisoarea semnată de cei 7 premieri.

Anticoruptie.md
29/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii