Proteste cu altercaţii în centrul Capitalei. Protestatarii au aruncat cu ouă în poliţie

Anticorupţie.md
30/10/2022
Captură

Cea de a 7-a duminică de proteste anti-guvernamentale, organizate de Partidul Şor, a început cu altercaţi dintre protestatari şi oamenii legii. Poliţiştii au format cordoane vii, blocând accesul pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, iar protestatarii au aruncat cu ouă în oamenii legii.

Oamenii legii au reţinut în jur de 40 de persoane care ar fi încercat deturnarea paşnică a protestului, printre care şi Valeri Klimenko, preşedintele de onoare al Partidului Şor.

Poliţiştii l-au scos din mulţime şi pe preşedintele raionului Orhei, Radu Ţurcanu, unul din organizatorii protestelor, care îi îndemna pe oameni să rupă cordonul şi să mă meargă pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Ţurcanu a invocat că deţine autorizaţie de la Primăria Chişinău, iar forţele de ordine le încalcă dreptul la întrunire şi liberă exprimare.

Printre protestatari au fost văzuţi mai mulţi ex-poliţişti, cu panglici albastre la mână, care ar fi dat dat indicaţii şi instigat protestatarii. Aceştia ar fi venit la protest la îndemnul fostului şef-adjunct al Inspectoratului General de Poliţie în perioada guvernării lui Vladimir Plahotniuc, Gheorghe Cavcaliuc, care acum se ascunde de justiţie la Londra.

Poliţia a redricţionat marşul de protest organizat de Partidul Şor pe strada Bucureşti „pentru a nu admite altercații cu alte grupuri de persoane care au activități pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt”. În final, protestatarii s-au oprit să protesteze împotriva preşedintei Maia Sandu în scuarul din faţa centrului comercial „Unic”.

Anticorupţie.md
30/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii