Reacția socialiștilor la plecarea lui Ștefan Gațcan: „Acest Parlament urmează să fie dizolvat”

Anticoruptie.md
30/06/2020

Parlamentul urmează să fie dizolvat, iar Procuraura Generală va fi sesizată privind coruperea deputaților. Este reacția deputaților socialiști după ce Ștefan Gațcan a anunțat că părăsește formațiunea și aderă la grupul parlamentar Pro Moldova.

„Condamnăm încă un act de prostituție în Parlamentului Republicii Moldova. Condamnăm și proxenetul din afara țării care continuă practica ultimilor ani în Parlament. PSRM declară război acestor trădători, persoanelor corupte și va face tot posibilul ca acest Parlament să fie dizolvat. Nu aveți nicio justificare și argumentele cu care veniți sunt la fel de ieftine ca bunul simț și comportamentul dvs. Atunci când v-am înaintat și am făcut pentru dvs. campanie electorală, am vorbit că Parlamentul are nevoie de un medic competent, nu am vorbit că Parlamentul are nevoie de încă o prostituată politică, care pentru o sumă de 1 – 2 milioane de dolari este gata să-și vândă propria mamă”, a declarat deputatul PSRM, Vlad Bătrîncea, adresându-se lui Gațcan.

Socialistul a menționat că Gațcan va fi exclus din rândul PSRM și i-a cerut să renunțe la mandat, dacă mai are „un pic de bun simț”.

Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, a declarat că a fost anunțat anterior de Gațcan privind tentativa de corupere și că va sesiza în acest sens Procuratura Generală. 

„Sunt sigur că ați primit o sumă foarte frumoasă. Acum două săptămâni am fost contactat de domnul Gațcan și mi-a spus că era vorba de 500.000, la sigur s-a dublat sau triplat. Fiind medic, vă rog, depuneți mandatul, iar banii pe care i-ați primit, donați-i în fondul pentru combaterea pandemiei”, a declarat Furculiță.

Anticoruptie.md
30/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii