Rezultate finale: Andrei Năstase și Ion Ceban, în turul doi în lupta pentru șefia Capitalei

Anticoruptie.md
21/05/2018
Foto: colaj CIJM

Andrei Năstase, candidatul comun al Platformei Demnitate și Adevăr și al Partidului Acțiune și Solidaritate, și Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor, se vor confrunta în turul doi de scrutin pentru primăria Chișinăului. Cei doi au acumulat 40,97 % și, respectiv, 32,12 % din voturi. La Bălți, după procesarea a 100% din voturi, pe primul loc se află Nicolai Grigorișin, candidatul Partidului Nostru al fostului primar Renato Usatîi, cu 61,74%. 

După procesarea a 100 % din procese verbale de la secțiile de vot, diferența de voturi obținute de cei doi candidați de la Chișinău constituie circa 20.000 de voturi. 

Iată câte procente din voturi a obținut fiecare dintre cei 11 candidați înregistrați în competiția pentru fotoliul de primar al Capitalei:

Ion Ceban - 40,97 %

Andrei Năstase - 32,12 %

Silvia Radu - 17,65 %

Constantin Codreanu - 4,55 %

Valeriu Munteanu - 3,61 %

Vasile Costiuc - 0,23 %

Alexandr Roșco - 0,2 %

Valeriu Strătilă - 0,19 %

Alexandra Can - 0,17 %

Alexandru Mîțu - 0,17 %

Maxim Braila - 0,15 %

Potrivit Codului Electoral, cel de-al doilea tur de scrutin urmează a fi organizat în două săptămâni. Astfel, alegerile ar urma să aibă loc pe 3 iunie 2018.

Anticoruptie.md
21/05/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii