Sandu și Zelenski, în aceeași notă la ONU: „Rusia nu-și va tempera ambițiile expansioniste”

Anticoruptie.md
20/09/2023
Colaj CIJM

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și cel al Ucrainei, Volodimir Zelenski, au accentuat, la ONU, importanța solidarizării lumii întregi împotriva obiectivelor expansioniste ale Federației Ruse.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care și-a rostit discursul în cursul zilei de marți, a subliniat că obiectivul Federației Ruse „nu se referă doar la Ucraina".

„Atunci când ura este transformată în armă împotriva unei națiuni, nu se oprește niciodată acolo. În fiecare deceniu, Rusia începe un nou război. Părți din Moldova și Georgia rămân ocupate. Rusia a transformat Siria în ruine. Rusia aproape că a înghițit Belarusul. În mod evident, amenință Kazahstanul și statele baltice", a menționat Zelenski.  

Într-un interviu oferit CNN, Maia Sandu a menționat că Republica Moldova este hotărâtă să contracareze provocările generate de războiul din Ucraina, dar ia în serios și amenințările hibride din partea Federației Ruse. Miercuri, la ora Moldovei 22.00, Sandu va susține un discurs de la tribuna Adunării Generale ONU.

Președinta Maia Sandu participă la dezbaterile din cadrul Adunării Generale a ONU, la invitația Secretarului General al Organizaţiei, António Guterres.Tema centrală a actualei sesiuni a Adunării Generale este „Reconstruirea încrederii şi relansarea solidarităţii globale: accelerarea acţiunii privind Agenda 2030 şi Obiectivele sale de Dezvoltare Durabilă în scopul păcii, prosperităţii, progresului şi sustenabilităţii pentru toţi”.

Anticoruptie.md
20/09/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii