Sânge nou în judecătoriile din țară. Cine sunt candidații aleși de CSM

Anticoruptie.md
20/11/2023

15 noi judecători vor fi repartizați în judecătoriile din țară. Luni, 20 noiembrie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a făcut publică lista câștigătorilor concursului pentru ocuparea funcției de magistrat. Audierea candidaților s-a desfășurat pe parcursul a două zile.  

Pe parcursul zilelor de 16 și 17 noiembrie 2023, Consiliul Superior al Magistraturii a desfășurat audierea aspiranților la 15 funcții vacante de judecător în mai multe instanțe de judecată din țară. Au fost audiați 83 candidați din totalul de 86, după ce 3 candidați nu s-au prezentat la concurs.

Prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din 17.11.2023, au fost aprobate rezultatele concursului, iar câștigători au fost desemnați:

 1. Serghei Pantaz
 2. Anatolii Blinov
 3. Octavian Grecu
 4. Nicolae Negru
 5. Alexandra Smolnițchi
 6. Evelina Ciorba
 7. Lilia Harabara
 8. Verginia Baltag
 9. Alexandru Ciorba
 10. Tatiana Roșca
 11. Andrian Gavdiuc
 12. Cristina Smolevschi
 13. Tatiana Capațîna
 14. Igor Sîma
 15. Angelica Tonu

Evaluarea candidaților a cuprins mai multe etape, iar câștigătorii au fost desemnați ca urmare a acumulării numărului cel mai mare de puncte ca urmare a trei indicatori. Potrivit art. 3 al. 4 al Legii privind selecția și evaluarea performanțelor judecătorilor, la selecția candidaților la funcția de judecător, media de concurs a fost calculată după cum urmează: 60% constituie nota obținută la examenul susținut în fața Comisiei pentru examenele de absolvire a Institutului Național al Justiției, 20% constituie punctajul acordat de Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor și 20% constituie punctajul acordat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Anticoruptie.md
20/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii