Se bate pasul pe loc: Discuțiile în Comisia Unificată de Control, amânate pentru săptămâna viitoare

Viorica Mija
12/05/2022

Reuniunea Comisiei Unificate de Control (CUC) de joi a eșuat din cauza reprezentanţilor Tiraspolului, care au solicitat întreruperea ședinței.

Potrivit unui comunicat al Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, exponenții Tiraspolului nu au dorit să dea o explicație privind incidentul produs acum patru săptămâni, când membrii delegației Republicii Moldova au fost reținuți abuziv timp de două ore la postul instalat ilegal la intrarea în orașul Bender.

„Chișinăul a condamnat acțiunile provocatoare ale structurilor de forță transnistrene care denotă sfidarea absolută de către acestea a actelor ce stau la baza operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru, iar pentru a descuraja asemenea abuzuri pe viitor, a propus luarea unor decizii în acest sens”se arată în document.

Comisia Unificată de Control urmează să se întrunească din nou în data de 19 mai 2022, iar agenda de discuții va cuprinde aceleași subiecte.

Agenda şedinţe nu a fost făcută publică.

Viorica Mija
12/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii