Șeful Poliției Capitalei, cu imobil de milioane înregistrat pe numele mamei pensionare

Julieta Savițchi
26/11/2019

Colonelul Ion Bilibov, numit recent de noua conducere a Ministerului de Interne la șefia Poliției din Chișinău, locuiește într-o casă de milioane, înregistrată pe numele mamei sale, o pensionară din satul Puhoi, raionul Ialoveni.

Casa, de culoare albă, în care locuiește colonelul Bilibov se află în satul Dumbrava, comuna Trușeni, la o distanță de cca 10 km de Chișinău. Atât terenul, cât şi casa sunt înregistrate pe numele Elenei Bilibov, mama pensionară a poliţistului, care locuieşte în satul Puhoi. Terenul a fost procurat în iulie 2013, iar în septembrie 2016, casa a fost dată în exploatare. Potrivit datelor cadastrale, imobilul are 128,1 metri pătrați.

Casa este supravegheată de camere video, iar asigurarea pazei este efectuată de compania Bercut. 

În Declarația de avere și interese personale, depusă de Bilibov în septembrie 2019, este indicată o casă de locuit care i-a fost transmisă, în 2013, prin contract de abitație. Colonelul nu indică suprafața locuinței și nici valoarea imobilului.

Cu puţin timp înainte de a-şi construi casa albă, Bilibov și-a mai ridicat o casă de culoare galbenă, care la fel, a fost înregistrată pe numele mamei pensionare. Terenul a fost procurat în noiembrie 2008, iar casa a fost dată în exploatare în aprilie 2011, fiind vândută doi ani mai târziu lui Mihai Butucel.

În actele cadastrale figurează un contract de schimb cu acesta. Amintim că, în februarie 2016, în timp ce deţinea funcţia de şef al Direcţiei Juridice a Ministerului Agriculturii, Mihai Butucel a fost reţinut de ofiţerii CNA după ce i-ar fi propus unui coleg de serviciu mită în valoare de 25 de mii de euro.

Colonelul Bilibov a mai indicat în Declarația de avere și un apartament de 51 de metri pătrați, evaluat la 56,6 mii de lei, care i-ar fi fost donat, în 2009.

În 2018, când deținea funcția de șef al Inspectoratului de Poliție din sectorul Centru al Capitalei, Ion Bilibov și-a procurat un automobil nou de model Hyundai, pentru care a achitat 34 de mii de euro și un automobil WV Multivan, fabricat în 2011, pentru care a achitat o sută de mii de lei.

În vârstă de 45 de ani, Ion Bilibov este pensionar al Ministerului de Interne, având pe lângă salariul lunar de 13,1 mii de lei și o pensie de peste 6 mii de lei pe lună. Colonelul Bilibov a lucrat doar în poliție, iar cariera și-a început-o în sectorul de poliție de la Piața Centrală din Chișinău.

Julieta Savițchi
26/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii