Socialistul Ștefan Gațcan a câștigat mandatul de deputat în circumscripția Hâncești

Anticoruptie.md
16/03/2020

Socialistul Ștefan Gațcan a câștigat un mandat de deputat în circumscripția uninominală din Hâncești, la alegerile de duminică. Pentru el și-au dat votul 5.539 de alegători, echivalentul a 38,4% din voturi.

Comisia Electorală Centrală arată că pe locul al doilea s-a situat candidata PAS, Olesea Stamate, cu 4.554 de voturi, urmată de democratul Ion Mereuță cu 1.810 de voturi. Indepedentul Grigore Cobzac se situează pe poziția a patra cu 1.792 voturi, în timp ce candidatul blocului UNIREA, Dorin Chirtoacă, a obținut 346 de voturi.

Pe fundalul epidemiei de Covid-19, din cei peste 61 mii de alegători, așteptați  la urne, în cele 43 secții de votare, s-au prezentat doar 23,3% din votanți.

Amintim că fotoliul de parlamentar în circumscripția Hâncești s-a eliberat după ce democratul Alexandru Botnari a renunțat pe 5 decembrie 2019 la mandat, în favoarea fotoliului de primar la Hâncești, părăsind totodată și PD.

Mai mulți politicieni, oameni de cultură și reprezentanți ai diasporei au cerut autorităților să anuleze desfășurarea scrutinului electoral de la Hâncești, pentru a nu crește nivelul de răspândirii infecției cu coronavirus. Decizia de a desfăura alegerile la Hâncești a fost luată de președintele Igor Dodon, care a declarat că nu au fost întrunite condițiile legale pentru a limita dreptul cetățeanului de a alege și a fi ales.

Anticoruptie.md
16/03/2020Become a Patron!

TestRapid

Comentarii