Tupeu de deputată: Socialista Alla Dolința, surprinsă cum mănâncă în timpul ședinței Comisiei juridice

Julieta Savițchi
16/10/2020

Deputata socialistă Alla Dolința a fost surprinsă, vineri, cum mânca cu poftă ciorbă cu tăieței în timpul ședinței Comisiei Juridice, Numiri și Imunități. Ședința a fost în regim on-line, iar aleasa poporului a inclus camera fără a se jena de ceilalți colegi care o urmăreau.

Prânzul deputatei Dolința a fost surprins de către internautul Dragoș Galbur. Acesta a postat o poză cum Dolința duce lingura la gură în timpul ședinței, însoțită de mesajul „De ce nu? Deputata socialistă Alla Dolință mănâncă o zeamă cu tăieței cu camera video pornită în timpul ședinței online a Comisiei parlamentare de justiție, numiri și imunități. Poftă bună, că justiția va mai aștepta”, a scris el.

 

Din poze pare că deputata să ia prânzul într-un local.

Alla Dolinţă este deputată din anul 2014, ial la alegerile din 2019 a fost a șaptea pe lista electorală a PSRM. Parlamentara este membră a Comitetului Executiv Politic al PSRM. Conform declarațiilor depuse de Alla Dolință, familia acesteia deține două apartamente, şapte terenuri agricole şi două automobile, Toyota FG Cruicer şi Porsche Cayenne. În proprietatea familiei Dolință se află şi cote de participare în cadrul companiilor Igalirix S.R.L. (100%), Bas-Elit-Vin S.R.L. (34%). În declarația din 2016, pe lângă aceste bunuri mai sunt indicate şi acțiuni la societățile comerciale Basarabia-Nord S.A. (691 acțiuni) şi DAAC Hermes S.A. (176 acțiuni). Aceste acţiuni nu se mai regăsesc în declaraţia din 2017, astfel încât nu e clar dacă deţinătoarea lor le-a vândut sau înstrăinat în alt mod. La fel, în declaraţia din 2017 nu este indicat niciun cont bancar, spre deosebire de cea din 2016.

Alla Dolinţă este unul dintre cei mai generoşi sponsori ai partidului din care face parte. În campania prezidenţială din 2016 familia deputatei a transferat pe contul electoral al candidatului PSRM 118.600 de lei (Alla Dolință – 59.200 de lei, Igor Dolința – 59.400 de lei). Contribuția lor este totuși de peste cinci ori mai mică față de cea din electorala pentru alegerile parlamentare din 2014, când familia a făcut donații de 518.000 de lei, deși veniturile declarate pentru anii 2012-2013 erau de circa 93 de mii de lei, potrivit declarației de avere depuse la CEC. În 2018, Alla Dolinţă şi soţul său au donat peste 68.000 lei pentru PSRM. 

 

Julieta Savițchi
16/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii