Un condamnat pentru proxenetism, omniprezent în întâlnirile oficiale ale Avocatului Poporului, Natalia Moloșag. Poziția și prezența acestuia nu au fost încă clarificate

Mădălin Necșuțu
01/12/2021

Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, este acuzată că l-ar fi angajat drept consilier neoficial pe un anume Dumitru Victor Godorog, condamnat în urmă cu câțiva ani pentru proxenetism și activități de videochat.

Scandalul a izbucinit marți. Instituția Avocatului Poporului nu a venit încă cu o poziție de clarificare a acestor acuzații care s-au amplificat în spațiul public. Bărbatul care este prezentat drept consilier neoficial este prezent în multe fotografii de la întâlniri oficiale ale Nataliei Moloșag.

„Cred că demisia în cazul Moloșag nu este un act suficient, iar aceste acțiuni ar trebui anchetate prin prisma conflictului de interes și/sau abuzului în serviciu”, a scris liderul Partidului Plaforma Dreptate și Adevăr (PPDA), Dinu Plângău pe pagina sa de Facebook.

Consilierul neoficial se numește Dumitru Victor Godorog și a fost condamnat pe 4 decembrie 2017 la patru ani privațiune de libertate, cu suspendarea condiționată a pedepsei pentru un termen de trei ani. În această cauză penală, Natalia Moloșag i-a fost avocată.

Încă de la numirea Nataliei Moloșag în această funcție au existat voci critice privind un posibil conflict de interese pentru desemnarea Nataliei Moloșag în funcția de Avocat al Poporului, după ce aceasta a reprezentat-o în instanță și pe președintele Maia Sandu în mai multe multe procese împotriva lui Igor Dodon.

Mădălin Necșuțu
01/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii