Veaceslav Platon va fi persoană de încredere a candidatului independent Veaceslav Valico

Crina Dumitriu
26/06/2021
Colja Stiri.md

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon va fi persoana de încredere a singurului candidat  independent pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Veaceslav Valco. Comisia Electorală Centrală a aprobat vineri cu votul a șase membri o decizie în acest sens, la cererea lui Valico. Doi membrii ai CEC au votat împotrivă. Veaceslav Platon, achitat recent în dosarul privind furtul miliardului din sistemul bancar, este cercetat în mai multe alte cauze penale în Republica Moldova.

Veaceslav Valco s-a remarcat la protestele organizate pe timpul lui Vladimir Plahotniuc. El a participat la protestul din iunie 2019, organizat de PD, împotriva coaliției ACUM-PSRM, când au fost aruncați curcani peste gardul Președinției.

Veaceslav Platon a spus presei că el este cel care i-a propus lui Valco să-l reprezinte, iar principalul lui scop este ca să aibă posibilitatea de a participa la dezbateri electorale. „Este singurul care a acceptat propunerea. Nu e încadrat în nicio paradigmă politică. E un om de opoziție. Eu voi participa la dezbateri electorale și acesta este unul din scopurile de bază. - Eu voi încerca, prin agitație, să le deschid oamenilor ochii asupra a ceea ce se întâmplă în țara noastră", a spus Plation, citat de Jurnal.md.  

Veaceslav Valico a fost înregistrat în cursa electorală pentru anticipatele din 11 iulie în ședința din 18 iunie a CEC

Crina Dumitriu
26/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii