Veteranii războiului de pe Nistru protestează în fața Parlamentului. Cer demisia lui Chicu și a lui Dodon

Anticoruptie.md
16/07/2020
Foto: tv8.md

Mai mulți veterani ai războiului de pe Nistru au protestat joi dimineața în fața sediului Parlamentului față de „inactivitatea Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova în aprobarea cerințelor sociale ale veteranilor de război”. Nemulțumiți că nu le-au fost acordate polițe de asigurare medicală gratuite, combatanții au blocat o porțiune din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Protestatarii au cerut, între altele, și demisia premierului Ion Chicu, dar și a șefului statului, Igor Dodon.

Manifestanții s-au arătat indignați și de faptul că autoritățile nu au reacționat în legătură cu posturile ilegale din zona de securitate de la Nistru. Aceștia au cerut o întrevedere oficială cu președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi și cu deputatul PDM, Alexandru Jizdan, președintele Comisiei securitate din Parlament, pentru a le prezenta pachetul de revendicări pentru îmbunătățirea situației economice a veteranilor.

Veteranii au scandat: „Jos înjosirii, noi suntem rădăcina statului Republica Moldova”

La discuții cu combatanții au ieșit câțiva deputați din opoziție, precum și democratul Alexandru Jizdan. Acesta a declarat că cinci reprezentanți ai protestatarilor urmează să meargă în sediul Parlamentului pentru a discuta.

Anticoruptie.md
16/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii