Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, şi-a anunţat demisia

Anticoruptie.md
21/01/2016
Foto: inprofunzime.md

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Vlad Ţurcanu, şi-a anunţat demisia din funcţia de consilier pe comunicare. Asta după ce miercuri seara, 20 ianuarie, el a declarat în direct, la mai multe posturi de televiziune, că ceremonia de depunere a jurământului a Guvernului Filip în faţa preşedintelui Nicolae Timofti va fi amânată.

"Preşedintele este la curent cu tot ce se întâmplă, iar o decizie cu privire la finalizarea exerciţiului de învestire a Guvernului va fi anunţată mâine (joi, 21 ianuarie - n.r.). Preşedintele va urma buchia legii şi prevederile Constituţiei, aşa încât să se respecte procedurile legale", anunţa Vlad Ţurcanu în timpul intervenţiei sale prin telefon la postul Jurnal TV.

Totuşi, evenimentul a avut loc, miercuri, 20 ianuarie, în jurul orei 23.00. “Am făcut declaraţii cu privire la amânarea ceremoniei pentru o altă zi şi oră. Aceasta a fost poziţia oficială a instituţiei prezidenţiale până la ora 22.00. După, s-a decis ca membrii Cabinetului să depună jurământul. Am dezinformat opinia publică, lucru pe care îl consider inacceptabil şi nedemocratic”, a spus Ţurcanu în cadrul unui briefing de presă.

Întrebat cum poate fi explicată depunerea jurământului la o oră atât de târzie, Ţurcanu a spus: “Lucrurile s-au discutat de o anumită manieră şi s-a luat această decizie. Aşa au decis şeful statului împreună cu alţi oficiali”, a precizat el. Acesta şi-a exprimat speranţa că, în curând, va exista şi o poziţie oficială a şefului statului privind protestele de la Parlament.

Anticoruptie.md
21/01/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii