Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, şi-a anunţat demisia

Anticoruptie.md
21/01/2016
Foto: inprofunzime.md

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Vlad Ţurcanu, şi-a anunţat demisia din funcţia de consilier pe comunicare. Asta după ce miercuri seara, 20 ianuarie, el a declarat în direct, la mai multe posturi de televiziune, că ceremonia de depunere a jurământului a Guvernului Filip în faţa preşedintelui Nicolae Timofti va fi amânată.

"Preşedintele este la curent cu tot ce se întâmplă, iar o decizie cu privire la finalizarea exerciţiului de învestire a Guvernului va fi anunţată mâine (joi, 21 ianuarie - n.r.). Preşedintele va urma buchia legii şi prevederile Constituţiei, aşa încât să se respecte procedurile legale", anunţa Vlad Ţurcanu în timpul intervenţiei sale prin telefon la postul Jurnal TV.

Totuşi, evenimentul a avut loc, miercuri, 20 ianuarie, în jurul orei 23.00. “Am făcut declaraţii cu privire la amânarea ceremoniei pentru o altă zi şi oră. Aceasta a fost poziţia oficială a instituţiei prezidenţiale până la ora 22.00. După, s-a decis ca membrii Cabinetului să depună jurământul. Am dezinformat opinia publică, lucru pe care îl consider inacceptabil şi nedemocratic”, a spus Ţurcanu în cadrul unui briefing de presă.

Întrebat cum poate fi explicată depunerea jurământului la o oră atât de târzie, Ţurcanu a spus: “Lucrurile s-au discutat de o anumită manieră şi s-a luat această decizie. Aşa au decis şeful statului împreună cu alţi oficiali”, a precizat el. Acesta şi-a exprimat speranţa că, în curând, va exista şi o poziţie oficială a şefului statului privind protestele de la Parlament.

Anticoruptie.md
21/01/2016

Comentarii