AUDIO// O șefă de grădiniță se ocupă de colectarea şi gestionarea fondurilor ilegale şi intimidează părinţii

Frunza Cristina
11/06/2016

Un părinte, copilul căruia merge la grădiniţa nr.32 din sect. Ciocana, cheltuie anual în jur de 10000 - 12000 lei. Directoarea Dina Păvăleanu este perfect la curent cu sumele care se strâng, ba chiar la intrare la grădiniţă anume directoarea este cea care solicită suma de 2500 lei de copil, care din cuvintele ei, este destinată "pentru problema generală a instituţiei". Totodată, directoarea e foarte la curent cu sumele acumulate, dar şi cheltuielile efectuate. Astfel, la intrare în grădiniţă am achitat suma 2500 lei la cererea directoarei precizînd că 1500 sunt pentru reparatia gradinitei si 1000 pentru reparaţii în grupă .Lunar fondul se cere 350 lei. Rechizite suma de 450 lei anual. La fiecare matineu cîte 200-250 lei, iar din suma totală acumulată în grupă, 400 lei sunt obligatoriu cadou directoarei din partea fiecărei grupe. Nu a trecut bine un an şi din nou s-a cerut încă 630 lei reparație în grupa.etc... Fiind indignată de acest fapt,am hotărît să am o discuție cu dna Păvăleanu, anume acestă discuție am înregistrat-o.

După aceasta am crezut că totuşi am fost înțeleasă că sunt o mămică cu 3 copii preșcolari și nu dispun de 10.000 lei pe an pentru fiecare copil să fac donaţii la grădiniţă. Dar au urmat intimidari la adresa mea, iar dna Pavaleanu, în luna martie mi-a zis că următorii doi copii nu vor fi primiţi la gr.32, motivînd că niciun educator nu doreşte să accepte la ei în grupă anume copii mei (această convorbire la fel fiind înregistrată). E necesar de menţionat, că situaţia dată a fost relatată în presă la data de 26 aprilie 2016.

Chiar dacă a trecut aproape o lună, nu am primit nicio informaţie cu privire la măsurile şi acţiunile întreprinse nici de la DGETS, nici de la CNA. Dimpotrivă, funcţionarii DGETS dau toată vina pe asociaţiile de părinţi (care de fapt nici nu există în 80 % din grădiniţe), dar realitatea ne demonstrează că anume directoarele grădiniţelor sunt cele care iniţiază colectările de fonduri ilegale, în cazul dat avem dovezi audio, că chiar dna Păvăleanu se ocupă nemijlocit de colectarea şi gestionarea banilor. Solicităm investigarea cazului expus şi sancţionarea directoarei gr.32 dnei Păvăleanu, conform prevederilor legale.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Frunza Cristina
11/06/2016

Комментарии