Bunurile și resursele satului vândute de primar, de parcă toate ar fi ale lui

Valentina Manu
04/10/2023

Avem probleme cu primarul și cu toată cârmuirea satului Parcani. Nu este instituție în Moldova în care să nu mă fi adresat – procuratură, Procuratură Anticorupție, CNA, SIS, Curtea de Conturi, Inspecția Financiară, însă lucrurile nu se schimbă.

CNA și Inspecția Financiară a făcut revizie pe ultimii 6 ani de activitate a primarului și i-au depistat datorii de 3,5 mln de lei. Primarul i-a cumpărat pe toți și se îmbogățește din bunurile satului. Clădirile din sat le-a privatizat – Casa de deservire, depozitul pentru cereale, fermele. Unele imobile și bunuri le-a vândut, inclusiv tehnică ce a aparținut cotașilor, iar banii nu i-a mai văzut nimeni.

Copacii din fâșiile forestiere, în înțelegere cu pădurarul, îi taie și lemnele le vinde oamenilor – 14 metri cubi de lemne s-au tăiat într-o seară. Iazurile le-a privatizat. Cum se poate, e chiar totul al lui și nimic al nostru? Evacuarea gunoiului din gospodăriile oamenilor este efectuată cu regularitate, lunar, însă taxa pentru serviciu este de 2000 de lei pe lună, sumă din care își reține o parte din bani.

Achităm 15 lei pentru apă și canalizare, dar canalizare în sat nu este – unde se duc banii pe care îi plătim pentru aceasta? Și materiale de construcție care au fost donate satului pentru reparația edificiilor au ajuns în gospodăria apropiaților lui. Și din salariile oamenilor se reține - când lucram la lucrări publice, aparțineam de primărie, unde eram plătiți cu 300 de lei, dar și de la raion primeam 500 de lei și noi semnam pentru banii dați de primărie, dar nu-i primeam. Dar în tot timpul acesta primăria stă în buruiene.

Am scris peste tot pe unde am crezut că putem să primim ajutor, dar așa și nu vedem să iasă adevărul la iveală. Iar ca să se răzbune pentru că eu caut adevărul mi-a fabricat două dosare. Are susținere și la președintele raionului, și la parlament!

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Valentina Manu
04/10/2023

Комментарии