Mi-au aplicat amendă de 75 de mii de lei, fără ca să-mi permită să-mi demonstrez nevinovăția

Vitalie Railean
24/04/2020

De câțiva ani dețin o afacere, un mic restaurant în sectorul Botanica al capitalei. După declararea stării de urgență, am închis restaurantul. Nu am activat timp de două săptămâni. Însă situația ne afecta enorm, aveam nevoie de achitat pentru arenda localului, serviciile comunale, salariile impozitele. Atunci am decis să ne reprofilăm pe timpul cât va dura pandemie, să pregătim mâncare la pachet, la comandă, iar în caz de necesitate, să livrăm pachetele.

Săptămâna trecută a venit poliția cu controlul. A văzut cum un client pleca cu pachetul, care i-a fost transmis la ușă, și ne-a făcut proces verbal, aplicându-mi o amendă de 75 de mii de lei. Este o sumă enormă pentru mine. Am lucrat întotdeauna cinstit, am respectat toate regulile.

Polițiștii, care primesc bani din impozitele achitate de noi, cel puțin nu mi-au oferit posibilitatea să aduc probele video și să aduc martorul care să confirme realitatea. Judecătoria Ciocana mi-a admis plângerea, însă Curtea de Apel Chișinău a avut nevoie de doar 5 minute ca să examineze și să admită o hotărâre prin care să lase în vigoare amenda de 75 de mii de lei.

Nu înțeleg, de ce folosesc starea de urgență pentru a-și bate joc de mediul de afaceri, de cei care lucrăm cinstit și strângem fiecare leu pentru a achita impozite, de ce într-o perioadă atât de complicată autoritățile ne împovărează și ne distrug și mai mult?

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Vitalie Railean
24/04/2020

Комментарии