Asistența Socială Râșcani a pierdut un document și acum mă impun să trec din nou toate procedurile de confirmare a dizabilității

Elena Rățoi
21/07/2023

Direcția Asistență Socială Râșcani a pierdut un document care îmi atestă dreptul de utiliza transportul, inclusiv transportul public gratuit - Concluzia privind necesitatea deservirii cu transport. Nu menționez câte drumuri și apeluri au fost făcute până să se identifice că această Concluzie a fost pierdută anume de Direcție. La fel nu vorbesc despre câte discuții au fost cu reprezentații/-tele Direcției că e de datoria lor să restabilească documentul, NU A MEA, pentru că în fond ei l-au pierdut. În final, Direcția se adresează cu această solicitare către Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, care astăzi imi trimite MIE scrisoare să mă informeze că, dacă vreau, eu trebuie IAR să trec comisia pentru determinarea gradului de dizabilitate și doar după asta, după ce se asigură că eu chiar am dizabilitatea pe care o am, o să-mi elibereze actul.

Unde e digitalizarea despre care vorbim? În toate acele instituții nu era o copie a actului păstrată undeva?

Despre ce determinare a gradului de dizabilitate vorbim? Ei chiar cred că eu o să mă „însănătoșesc” vreodată”?

De ce eu trebuie să pierd timp și nervi și să trec nu mai știu ce proceduri pentru o eroare a unei instituții publice? 

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Elena Rățoi
21/07/2023

Комментарии