VIDEO// Am stat 11 ani în închisoare pentru o crimă pe care nu am comis-o și am văzut cum polițiștii au omorât un tânăr

Vitalie Plămădeală
03/03/2019

Polițiștii de la combaterea traficului de ființe umane au elaborat cu mulți ani în urmă o schemă pentru a estorca bani din cetățenii străini. În scenă figurează fete tinere, care fac cunoștințe în diferite localuri cu cetățeni turci sau arabi, cu bani. După câteva întâlniri, aceasta îl roagă pe străin să o conducă la aeroport și să o ajute cu bagajele. În prealabil, fata își procură un bilet la avion cu destinația țării de origine a străinului care o însoțește la aeroport. La aeroport intervin și cei de la combaterea traficului de ființe umane, care îl rețin pe străin. Mai apoi el este impus să achite sume de 10 mii de euro pentru  a scăpa de dosar. Schema este protejată de ofițeri de rang înalt.

Această schemă a fost întrodusă încă la începutul anului 2000, iar fosta mea concubină era una din fetele care acționa ca momeală pentru străini. Mie nu mi-a plăcut cu ce se ocupă ea și am hotărât să pun capăt relației. Atunci prietenii din poliție ai fostei concubine mi-au organizat astfel încât să fiu învinuit că am vrut s-o vând în Turcia. În 2005, am fost reținut. În timp ce mă aflam în Izolatorul de detenție preventivă, am fost martorul cum polițiștii au omorât în bătăi un tânăr de 22 de ani. Polițiștii i-au zis să spele podelele cu apă clocotită. Pentru că tânărul  a refuzat, polițiști l-au bătut până l-au omorât, apoi l-au dus într-o celulă și l-au spânzurat, imitând suicidul. Nu știu cum se numea victima și nu-mi mai amintesc nici cum îi cheamă pe polițiști. Dar au mai fost martori fostul deputat, Gheorghe Străisteanu, și un fost procuror din Sudul Moldovei, reținut pentru mită.

Instanța nu a ținut cont de argumentele mele și am fost condamnat la 11 ani de închisoare. Sunt câțiva ani de când am fost eliberat, dar nu mă pot împăca cu gândul că am fost condamnat pentru o crimă pe care nu am comis-o. De atunci îmi caut dreptatea, vreau să fiu reabilitat. Dar cu sistemul din țara noastră aproape că nu există șanse.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Vitalie Plămădeală
03/03/2019

Комментарии