Controale la Moldtelecom, MoldovaGaz, Metalferos

Anticoruptie.md
16/10/2015
Foto: Anticoruptie.md

Procuratura Generală anunță într-un comunicat de presă că a dispus verificarea acuzaţiilor lansate de liberal-democratul Vlad Filat, în cadrul şedinței Parlamentului din 15 octombrie, privind fraudele majore în activitatea unor întreprinderi cu capital de stat și cu dominație pe piață.

Astfel, procurorii ar urma să întreprindă acțiuni de documentare și evaluare procesual-penală a încălcărilor legislației invocate la Moldtelecom, MoldovaGaz, Aeroportul Internațional Chișinău, Air Moldova, precum și a unor întreprinderi care au situație dominantă pe piața achiziției și exportului deșeurilor metalice (metale feroase, deșeuri industriale ș.a.). 

Decizia a fost luată după ce Vlad Filat l-a acuzat indirect pe democratul Vlad Plahotniuc că ar controla mai multe întreprinderi. "Clarificați-vă câte miliarde s-au furat din Moldtelecom, câte sute de milioane se fac din Metalferos, câte milioane se fac din tarifele la gaz, energie electrică. Atunci veți avea un răspuns la întrebarea de ce trăim atât de prost în această țară. Aici păpușarul a reușit să mai facă un joc”, a spus Vlad Filat înainte de a-i fi retrasă imunitatea.

Anticoruptie.md
16/10/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii