Premierul cere demisia șefului CNA. Viorel Chetraru: "Sunt general. Mă voi conforma"

Anastasia Nani
16/10/2015
Foto: adevarul.md

La o zi după ce liberal-democratul Vlad Filat a fost reținut, prim-ministrul Valeriu Streleț a inițiat procedura de demitere a directorului Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru. Șeful Cabinetului de miniștri a anunțat în cadrul unui briefing că a expediat un demers în acest sens în adresa președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. 

„Este prerogativa premierului şi rămâne la discreţia preşedintelui. Indiferent de statistica triumfalistă prezentată de Viorel Chetraru şi faptul că ar fi existat anumite ingerinţe, cu toate că nu i-am dat niciodată indicaţii, indicele de percepţie a corupţiei este în creştere”, a declarat Valeriu Streleț. 

În context, prim-ministrul a mai spus că CNA a adoptat o strategie selectivă în procesul de combatere a acestui flagel, soldată cu un randament redus al instituției. Totodată, Valeriu Streleț a invocat și faptul că Centrul Național Anticorupție are o abordarea selectivă în investigarea fraudelor de la Banca de Economii.

”Principalul învinuit (cu referire la Ilan Shor - n.r.) continuă să se plimbe la libertate, chiar și în contextul acestui autodenunț prin care principalul învinuit recunoaște că a comis un act de corupere activă. Chiar dacă cineva i-a pretins să dea anumite sume sau mite, era obligat să raporteze, conform legii, și să nu dea acești bani”, a adăugat șeful Cabinetului de miniștri.

"Sunt general și nu comentez declarațiile șefilor mei ierarhici. Voi aștepta decizia președintelui și mă voi conforma", ne-a declarat Viorel Chetraru care se află în fruntea instituției din 2009. 

 

Anastasia Nani
16/10/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii