Coronavirus // Spitalul raional din Orhei va cheltui 224 de mii de lei pentru transportarea lucrătorilor medicali pe timp de pandemie

Julieta Savițchi
21/04/2020

Întreprinderea municipală Orhei Transport va presta servicii de transportare a angajaților Spitalului Raional Orhei pe timpul pandemiei de Covid-19. În acest sens, la 14 aprilie a fost semnat un contract în sumă de 223,7 mii de lei, între reprezentanții întreprinderii și conducerea Spitalului Raional Orhei.

Andrei Stratulat, directorul Instituției medico-sanitare, a declarat pentru portalul Anticoruptie.md că a fost nevoit să recurgă la acest contract, deoarece pe durata stării de urgență atât în raion, cât și în oraș, a fost sistat transportul public. „Spitalul din Orhei are 530 de angajați, unii dintre ei locuiesc în sate. Pentru cei infectați cu Covid-19 am amenajat o secție cu 115 paturi. Dar instituția continuă să trateze și pacienți cu alte maladii. Pentru asigurarea în continuare a instituției cu personal medical, a trebuit să asigurăm angajații cu transport”, a precizat directorul instituției.

Potrivit lui Stratulat, serviciile de transport vor fin finanțate de către Consiliul raional Orhei. Administrația raională a mai asigurat și cazarea la hotel a personalului medical antrenat în tratarea și deservirea pacienților infectați cu coronavirus de tip nou.

În prezent, în Spitalul raional Orhei sunt internați 40 de pacienți infectați cu Covid-19. Totodată, 12 pacienți din Orhei s-au tratat de coronavirus.

În același timp, 18 angajați ai Spitalului s-au contaminat cu Covid-19. Duminica trecută, din cauza coronavirusului, a decedat Ivan Șiman, șeful secției chirurgie a Spitalului Raional Orhei. „Avea mai multe probleme de sănătate, suferise și un atac de cord, i s-a propus să se retragă pe durata pandemiei, însă dumnealui a insistat să-și continuie activitatea”, a precizat Andrei Stratulat.

Julieta Savițchi
21/04/2020Become a Patron!

Comentarii