4000 de euro pentru libertate. Tentativă de mituire, anihilată de CNA

Tatiana Gherţa
07/02/2023
Foto simbol

Un tânăr din Chișinău a fost reţinut după ce i-a promis prietenului său că-l va ajuta să scape de învinuirile pentru jaf dacă îi va da 4000 de euro.

Bănuitul l-a convins pe prietenul ajuns în dificultate că are influență asupra procurorului de caz, iar pentru a clasa dosarul ar fi nevoie de 4000 de euro. Cazul a fost sesizat la CNA, iar în scurt timp bănuitul a fost reținut.

Potrivit unui comunicat al CNA, fiecare pas al bănuitului a fost documentat și urmărit de ofițerii CNA. Cei din urmă au și depistat o parte din suma livrată în timpul perchezițiilor efectuate.

„Astfel, au fost ridicate bancnote în sumă de 750 de euro și 600 de dolari, precum și telefoane mobile. De notat că, seriile şi numerele bancnotelor în euro corespund cu numerarul transmis bănuitului sub controlul ofițerilor CNA.”, se menționează în comunicatul emis de CNA.

În urma acțiunilor de urmărire penală, bănuitul a fost reținut și plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Tatiana Gherţa
07/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii