Alexandr Stoianoglo, plasat în arest pentru 72 de ore. Unde va fi deţinut procurorul general, suspendat din funcţie

Julieta Saviţchi
05/10/2021

Şeful suspendat al Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, a ieşit din sediul instituţiei, însoţit de un grup de mascaţi. Aceştea l-au condus la un microbuz parcat în faţa Procuraturii.

Alexandr Stoianoglo nu a fost încătuşat, iar în mâini ţinea o agendă şi un pix. „Răzbunări din partea preşedintelui ţării”, a comentat scurt Stoianoglo.

Sursele Anticorupţie.md ne-au comunicat că acesta a fost dus la domiciliu, unde va fi efectuată o percheziţie. Aceleaşi surse au precizat că Stoianoglo va petrece următoarele 72 de ore în arest preventiv, în Izolatorul de detenţie a Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău.

Procurorul Victor Furtună a infitmat zvonurile că a fost reţinută şi Ţvetana Kurdova, soţia lui Alexandr Stoianoglo. „Au avut loc acțiuni de urmărie penală într-o cauză penală. Este vorba de abuzul în seviciu, corupere pasivă și declaraţii false. A fost reținut pentru 72 de ore. După expirarea celor 72 de ore vom depune demers pentru eliberarea mandatului de arestare. Soția lui nu are niciun statut în acest dosar. A fost reţinut doar Alexandr Stoianoglo. Eu şi cu ofiţerii de la SIS am efectuat percheziţii. Au fost ridicate bunuri”, a declarat Victor Furtună la ieşirea din sediul Procuraturii Generale.

Julieta Saviţchi
05/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii