Alte 12 percheziții în cazul camionului cu țigări de contrabandă reținut la Vulcănești

Ilie Gulca
11/08/2022

Angajații Procuratorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ai Inspectoratului Național de Investigații, cu sprijinul Fulger, au efectuat joi dimineață alte 12 percheziții, în dosarul contrabandei cu peste 3,8 milioane de țigarete din 31 iulie curent la punctul de trecere a frontierei Vulcănești-Vinogradovca după ce miercuri fuseseră percheziționate locații din șase localități.

„Perchezițiile au avut loc în orașul Vulcănești, la locul de încărcare al autocamionului vizat și depozitelor improvizate, la domiciliile și în automobilele proprietarului parcării, fondatorului și administratorului companiei de transport căreia îi aparține camionul, precum și la două persoane implicate direct în încărcarea țigaretelor în camion. Toți patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 37 și 65 de ani sunt cetățeni ai Moldovei, iar compania de transport este înregistrată în România”, se menșionează într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției.

În urma perchezițiilor și a probatoriului acumulat, continuă sursa citată, administratorii companiei și parcării, precum și cele două persoane implicate în încărcarea camionului, au fost reținute joi dimineață.

În ceea ce privește rezultatul reținerii din 31 iulie și audierii șoferului camionului, sursa citată precizează că acestuia i-a fost aplicat arestul la domiciliu, măsură contestată de procurorii PCCOCS la Curtea de Apel Cahul, în vederea aplicării măsurii solicitate inițial – arestul preventiv.

Miercuri, au fost efectuate 25 de percheziții, în șase localități din Republica Moldova, de către angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ai Serviciului Vamal și ai Poliției de Frontieră în cazul de contrabandă cu țigarete înregistrat la punctul de trecere a frontieră Vulcănești-Vinogradovca, unde au fost depistate recent peste 3,8 milioane țigări.

Pe 1 august, procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au deconspirat o schemă de contrabandă la punctul Vulcănești – peste 3,8 milioane țigări de diferite mărci comerciale și cu timbru de acciză autohtonă.

Este vorba de un camion cu remorcă înregistrat în România, care avea o ușă sigilată, așa cum camionul se afla în tranzit - spațiu în care fusese camuflată marfa de contrabandă.

Camionul era condus de un șofer cu vârsta de 38 de ani, cetățean moldovean, care a intrat în Moldova prin Giurgiulești pe 31 iulie curent.

În cadrul audierii, șoferul a refuzat să colaboreze cu echipa de investigație și a evitat să facă declarații. El a fost reținut pentru 72 de ore.

Ilie Gulca
11/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii