Andrei Năstase sesizează din nou procuratura: „Igor Dodon a comis o infracțiune, numindu-l pe Krasnoselski președinte”

Crina Dumitriu
03/08/2020
oficială

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a depus o nouă sesizare la Procuratura Generală. El cere procuraturii să investigheze gestul președintelui Igor Dodon, care l-a numit președinte pe liderul administrației secesioniste de la Tiraspol, Krasnoselski, cu care s-a întâlnit săptămâna trecută la reședința prezidențială de la Condrița. „Este un act imoral și anticonstituțional al președintelui Dodon de recunoaștere a lui Krasnoselski drept președinte al unei bucăți din teritoriul Republicii Moldova, ocupat de forțele separatiste”, spune Andrei Năstase.

Năstase consideră acțiunea lui Igor Dodon drept o ilegalitate, care, „coroborată cu operațiunea „Bolișoi paket” și tentativa de federalizare a țării pe care le-a deconspirat încă în 2018, în 2019, constituie un act de trădare de țără și un grav atentat la statul Republica Moldova, care potrivit art.1 din Constituție este un stat suveran și independent, unitar și indivizibil”.

„În timp ce politicienii oportuniști și populiști, ghidați de călăuzele lor externe au preferat să tacă, Andrei Năstase a ales să acționeze, considerând că președintele Republicii Moldova trebuie să fie, conform art. 77 din Constituție, garantul suveranității, independenței naționale, al unității și integrității teritoriale, și nu un trădător ordinar de țară”, menționează Platforma DA pe pagina sa de Facebook. 

Întâlnirea celor doi a avut loc la 28 iulie curent, la vila prezidența prezidențială de la Condrița. Igor Dodon l-a numit pe liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, “președinte al Transnistriei” în cadrul întrevederii  În timp ce mai mulți experți s-au arătat revoltați de această adresare este revoltătoare, Președinția a răspuns printr-un comunicat că a fost vorba despre un context protocolar.

Mai mulți veterani ai războiului de la Nistru au protestat la poarta reșediței față de atitudinea cu care Igor Dodon l-a tratat pe liderului autoproclamatei republici nistrene Vadim Krasnoselski. Ei au scandat lozinci cu azuzații de trădare de patrie la adresa lui Igor Dodon. 

Crina Dumitriu
03/08/2020Follow us on Telegram

Comentarii