Autoritatea Națională de Integritate a stabilit conflict de interese în cazul judecătorului Victor Micu

Ilie Gulca
11/05/2022
Victor Micu. Foto: bizlaw.md

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că judecătorul Victor Micu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în cadrul ședinței din 29 noiembrie 2021, când a votat împreună cu ceilalți membri pentru a-și atribui gradul întâi de calificare.

Autoritatea s-a autosesizat în urma publicării imaginilor video în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” a Jurnal TV pe 9 decembrie 2021 la care a participat fosta președintă a ANI, Rodica Antoci.

În urma examinării circumstanțelor de fapt constatate, a informațiilor furnizate de sistemul informațional e-Integritate a imaginilor video, inspectorul de integritate a remarcat existența bănuielii rezonabile de a presupune că Victor Micu a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Victor Micu a fost numit în 2017 în funcția de judecător în cadrul Curții Supreme de Justiție până la atingerea plafonului de vârstă de 65 de ani.

Pe 23 ianuarie 2018, el a fost ales în calitate de președinte al CSM, iar pe 16 iulie 2019, după criza politică, a fost revocat, exercitând în continuare funcția de membru al CSM.

Victor Micu a declarat reporterilor Jurnalt TV că nu vede în acest caz niciun conflict de interese: „Nu este prevăzută o altă procedură pentru asemenea situații. Nu

Ilie Gulca
11/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii