Avocat din Nisporeni, reținut pentru presupus trafic de influență. Ce declară soția bănuitului

Julieta Savițchi
16/09/2020

Un avocat din Nisporeni a fost reținut miercuri de ofițerii Centrului Național Anticorupție pentru presupus trafic de influență într-un dosar de viol. Bănuitul ar fi pretins 1.000 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să scape de răspundere pentru viol și violare de domiciliu. Soția apărătorului susține că este vorba de onorariul pentru serviciile prestate.

Avocatul bănuit se numește Victor Năstas și lucrează în avocatură din decembrie 2007. Potrivit unui comunicat al CNA, apărătorul i-ar fi declarat celui care l-a denunțat că are influență asupra unor persoane publice și ar putea să grăbească procedura de împăcare a părților și eliberarea denunțătorului din arest preventiv. Totodată, apărătorul i-ar fi promis inculpatului că procesul penal intentat pentru viol și violare de domiciliu va fi încetat.

Avocatul Năstas a fost reținut pentru 72 de ore și se află în izolatorul CNA. Dacă va fi găsit vinovat, apărătorul riscă să-și piardă licența și să primească o amendă de la 100.000 la 150.000 de lei sau închisoare de până la cinci ani.

Solicitată de reporterii portalului anticoruptie.md, soția apărătorului ne-a declarat că acesta avea contract cu denunțătorul, care se află în arest preventiv și că este vorba de onorariul pentru serviciile prestate. „Dosarul se află în judecată și nu avea cum să-l mușamalizeze sau să-l înceteze. Nu înțelegem de ce clientul său, care se află în arest preventiv, a procedat așa. Nu excludem că ar fi fost folosit de persoane cointeresate să-l compromită pe soțul meu”, a declarat femeia.

Julieta Savițchi
16/09/2020

Comentarii