Bilanţul Procuraturii Anticorupţie privind percheziţiile în dosarul Şor: în vizor, preşedinţii şi secretarii organizaţiilor teritoriale ale formaţiunii

Anticorupţie.md
25/07/2022
Partidul Şor

Procurorii anticorupţie, cu susţinerea mascaţilor de la CNA şi SIS au efectuat, luni, percheziţii la 97 de locaţii din întreaga ţară în dosarul finanţării ilegale a Partidului Şor. În acest scop au fost formate 48 de grupuri de urmărire penală.

Procuratura Anticorupţie a anunţat că percheziţiile au fost efectuate la sediile organizațiilor teritoriale ale partidului din raioanele Călărași, Căușeni, Ștefan-Vodă, Strășeni, Edineț, Briceni, Dondușeni, Ocnița, Basarabeasca, Cimișlia, Hîncești, Orhei, Florești, Soroca, Drochia, Ungheni, Nisporeni, Bălți, Fălești, Glodeni, Sângerei, Râșcani, Cahul, Taraclia, Cantemir, precum și la mai multe adrese din capitală, în scopul „descoperirii instrumentelor, documentelor și obiectelor folosite în săvârșirea infracțiunii”.

„În cadrul urmăririi penale, la președinții și secretarii organizațiilor de partid, unde au fost operate percheziții domiciliare și a mijloacelor de transport, au fost ridicate documente, înscrisuri, corespondență, înscrisuri de ciornă și alți purtători materiali de informații, în care ar fi reflectate date cu privire la persoane fizice sau juridice care ar fi beneficiat de plăți ilicite pentru prestarea de servicii sau activități în interesul partidului, din fonduri ilegale”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Potrivit documentului, au fost ridicate suporturi de date electronice, precum telefoane mobile, agende electronice, laptopuri, ce ar conține date ce ar proba finanțarea ilegală a formațiunii politice. Informațiile urmează a fi examinate, apreciate și coroborate în cumul cu alte probe administrate în cadrul cauzei penale.

Procurorii au anunţat că pentru fortificarea probatoriului, se efectuează și alte acțiuni de urmărire penală.

Anticorupţie.md
25/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii