Bunuri în valoare de 3 milioane de lei, sechestrate de Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale într-un dosar de spălare de bani

Anticoruptie.md
22/02/2021

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 3 milioane de lei, pe parcursul săptămânii trecute. Este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate în cadrul unui dosar deschis pentru spălare de bani.

În cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe şase încăperi locative, în valoare de 2.817.634 de lei, pe o încăpere nelocativă, în valoare de 121.722 de lei şi un capital social în valoare de 146.859 de lei. Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 3 086 216 lei.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a elaborat avize consultative privind evaluarea a şase bunuri imobile (trei terenuri pentru construcţii, un teren agricol, o construcţie comercială şi o construcţie nefinisată), dar şi a şase bunuri mobile (patru autoturisme, un autocamion şi o motocicletă). 

Amintim că, de la începutul anului în curs, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 48 de milioane de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Anticoruptie.md
22/02/2021Become a Patron!

Comentarii