Captura de droguri la Punctul de trecere a frontierei Leușeni // Marihuană în valoare de peste un milion de lei

Anticoruptie.md
03/06/2019
IGPF

Inspectoratului General al Poliției de Frontieră împreună cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță că au deconspirat o grupare  criminale, care transporta droguri  pe traseul Uniunea Europeană (Spania/Italia)-Republica Moldova-Federația Rusă. La sfârșitul săptâmînii trecute, la Punctul de trecere a frontierei Leușeni,  a fost reținută o captură de marihuană în valoare de peste un milion de lei. 

Membrii grupului criminal au procurat mai multe mijloace de transport, în care ulterior au confecționat artizanal locuri speciale pentru tăinuirea drogurilor, care erau transportate în Republica Moldova din Uniunea Europeană și ulterior în Federația Rusă, se  arată întrun comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.  În urma efectuării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală desfășurate de PCCOCS și IGPF, în data de 30 mai 2019, în punctul de trecere Leușeni, pe sensul de intrare în Republica Moldova a fost stopat un mijloc de transport cu numere de înmatriculare românești. Autoturismul era condus de un bărbat cu dublă cetățenie, a R. Moldova și a României, care anterior a mai fost condamnat pentru săvârșirea de infracțiuni analogice.

În cadrul efectuării percheziției, în automobilul nominalizat au fost depistate, în locuri special amenajate, circa 12 kg de droguri – „hidropon” (marijuana), împachetate în folie de staniol și material polimeric. Totodată, s-a stabilit că suspecții comercializau 1 kg de „hidropon” la un preț de 4 500 de euro. Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la un milion de lei.

Concomitent, în urma desfășurării perchezițiilor a fost reținut organizatorul infracțiunii, care se afla la volanul mijlocului de transport, în privința lui fiind eliberat mandat de arest pe un termen de 30 zile.

Totodată, sunt efectuate măsuri speciale de investigație în cooperare cu organele de drept din România, pentru depistarea locului aflării altor două persoane, membri ai grupului criminal - care la moment se eschivează de la organul de urmărire penală.

În cazul în care vor fi găsiți vinovați, făptuitorii riscă o pedeapsă pentru săvârșirea de contrabandă până la 10 ani de închisoare, iar pentru circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare o pedeapsă cu închisoare până la 15 ani.

Anticoruptie.md
03/06/2019

Comentarii