Câţi bani, destinaţi protestelor, au fost ridicaţi de la Partidul Şor

Julieta Saviţchi
01/11/2022
Procuratura Anticorupţie

Procuratura Anticorupţie susţine că în pungile negre ridicate în urma perchezițiilor efectuate pe 20 octombrie curent, în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Șor”, se aflau 4. 219. 550 de lei și 4 000 dolari. Anunțul a fost făcut de Procuratura Anticorupție la câteva zile după ce Ilan Şor a depus o plângere l câ în timpul percheziţiilor i-au dispărut 2.000.000 de lei.

„Centrul Național Anticorupție sub conducerea Procuraturii Anticorupție a finalizat procesul de examinare a banilor depistați și ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate la 20 octombrie 2022, în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Şor. În rezultatul examinării, a fost constatat că suma finală este de 4. 219. 550 de lei și 4 000 dolari SUA”, se precizează într-un comunicat al Procuraturii Anticorupţie.

Amintim că la 20 octombrie, șefa de la Procuratura Anticorupție, Veronica Dragalin, a oferit detalii cu privire la operaţiune, precizând că în urma celor 55 de percheziții efectuate au fost ridicate peste 20 de pungi cu bani, care erau destinați participanților la proteste. În total, este vorba de 3,5 milioane de lei, suma necesară pentru o săptămână.

La 28 octombrie, Ilan Șor a cerut public să fie trași la răspundere penală procurorul anticorupție Mihail Ivanov, ofițerul Centrului Național Anticorupție, Oleg Crîșmaru, și alți factori de urmărire penală, inclusiv reprezentanți ai Serviciului de Informații și Securitate, invocând că în pungile ridicate erau 5.500.000 de lei.

Precizăm că după ridicarea mijloacelor băneşti de la Partidul Şor protestatarii din corturi au renunţat să protesteze în regim non-stop.

Julieta Saviţchi
01/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii