Chişinăuian, condamnat „prea blând” pentru molestarea sexuală a fiicei vitrege. De ce sunt nemulţumiţi procurorii

Meroslava Parii
23/01/2023
Foto simbol

Procurorii sunt indignaţi de sentinţa dată de Judecătoria Chişinău unui bărbat de 32 de ani care timp de 3 ani şi-a molestat sexual fiica vitregă. Oamenii legii consideră prea blândă pedeapsa de trei ani cu suspendarea executării şi sunt decişi să o atace în instanţa ierarhic superioară.

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 19 ianuarie 2023, bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 3 ani, pentru acțiuni perverse săvârșite în privința unei persoane care nu a împlinit vârsta de 16 ani. Executarea pedepsei cu închisoarea a fost suspendată condiționat pe un termen de probă de 4 ani, cu aplicarea pedepsei prin muncă neremunerată în folosul comunității pe un termen de 100 de ore.

„Bărbatul este învinuit de procurori că, acționând într-o perioadă de timp cuprinsă între lunile aprilie 2019 - iulie 2022, aflându-se la domiciliul său, unde locuia cu fiica sa vitregă minoră, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, a săvârșit acțiuni perverse față de ultima, manifestate prin exhibare, atingeri indecente, discuții cu caracter obscen, precum și alte acțiuni de molestare sexuală, care i-au cauzat minorei suferințe psihice”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

 

 

 

Meroslava Parii
23/01/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii