Cine este judecătorul urmărit de cele cinci persoane reținute de procurori

Ilie Gulca
17/06/2021
Angela Bostan

Cele cinci persoane reținute, joi dimineață, ar fi urmărit-o pe judecătoarea Angela Bostan de la Curtea de Apel Chișinău. Această magistrată are în gestiune dosarul litigiului dintre Moldasig și Comisia Națională a Pieții Financiare în care figurează controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Sursele Centrului de Investigații Jurnalistice din cadrul procuraturii nu au putut să confirme dacă deschiderile efectuate joi dimineață sunt legate de dosarul menționat mai sus.

Contactat de reporterii portalului Deschide.md, Veaceaslav Platon a respins implicarea sa în acest caz.

Angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au reținut, joi dimineață, cinci persoane. Ele sunt bănuite de „implicare activă în acțiunile infracționale privind inviolabilitatea vieții personale a unui judecător”.

„În gestiunea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale se află un dosar care vizează inviolabilitatea vieții personale a unui judecător cu privire la care azi au loc descinderi”, transmite într-un comunicat Serviciul de Presă al procuraturii menționate.

Acum două luni, detaliază sursa citată, a fost pornită urmărirea penală pentru încălcarea inviolabilităţii vieţii personale.

Ilie Gulca
17/06/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii