Contabila Partidului Şor, plasată în Penitenciarul 13. Alte 6 persoane rămân în urmărire generală

Julieta Saviţchi
15/08/2022
Percheziţia la Partidul Şor. Foto:CNA

Contabila Partidului Şor, Olga Romanova, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13. Totodată, Procuratura Anticorupţie a pornit un dosar separat pe faptul scurgerii de informaţii despre pregătirea percheziţiilor la Pardidul Şor. Romanova este una dintre cele 7 persoane date în urmărire generală, care au părăsit Republica Moldova după o presupusă scurgere de informaţie despre percheziţiile care urmau să aibă loc.

Surse din cadrul Procuraturii au comunicat pentru Portalul Anticoruptie.md că Olga Romanova a fost reţinută la 12 august pe teritoriul Republicii Moldova, la scurt timp după ce a revenit din afara ţării. Contabila Partidului Şor este bănuită de falsificarea rapoartelor privind gestiunea financiară a formaţiunii politice, făcând posibilă finanţarea ilegală.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupţie, faptele de divulgare a datelor urmăririi penale sunt investigate într-o cauză penală separată. „Investigațiile privind scurgerile de informații vor fi o prioritate pentru Procuratura Anticorupție pe viitor, deoarece aceste acte interferează cu procesul de urmărire penală și subminează încrederea publicului în instituțiile și sistemul de justiție”, se arată în comunicat.

În cadrul dosarului Şor, a fost reţinută şi plasată în arest preventiv deputata Marina Tauber.

Cu o săptămână înainte de percheziţii, atât Ilan Şor, cât şi alţi fruntaşi de partid au declarat public că deţin informaţii că se pune la cale arestarea mai multor membri ai formaţiunii.

Julieta Saviţchi
15/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii