Contrabandă cu ţigări şi alcool: Șase persoane, reţinute urmare a 20 de percheziții

Irina Odobescu
22/11/2021
Foto simbol

Șase bărbați au fost reținuți de oamenii legii, urmare a 20 de percheziții, pentru mai multe activități ilicite, inclusiv contrabandă cu 600.000 țigarete și 4.000 litri de alcool. Alcoolul și țigaretele, potviti materialelor probatorii, urmau să fie comercializate în România.

Operațiunea a avut loc sub conducerea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), urmare a documentării și acțiunilor de urmărire penală efectuate de către ofițerii Serviciului Informare și Securitat și cei ai Serviciului Vamal.

„Activitatea membrilor grupului infracțional a fost documentată timp de trei luni, începând cu septembrie 2021. Potrivit materialelor dosarului, cei șase transportau țigările în locuri special amenajate, evitând punctele de trecere a frontierei în care verificările sunt mai riguroase, datorită dotărilor tehnice. Totodată, acțiunile procesual-penale au relevat nu doar faptele de contrabandă, ci și punctele de depozitare a produselor”, scrie în comunicatul emis de Procuratura Generală.

Procurorii de la PCCOCS au solicitat și obținut arest preventiv pentru 30 de zile pe numele celor șase bănuiți. Toate după ce au fost efectuate percheziții la domiciliile, automobilele, garajele figuranților, precum și la tarabele acestora de la Piața Centrală din Chișinău.

Oamenii legii au aplicat sechestru două automobile destinate transportării contrabandei, precum și trei automobile de lux. Totodată, procurorii PCCOCS au dispus efectuarea investigațiilor financiare paralele pe caz.

Procuratura Generală scrie că investigațiile continuă, în vederea elucidării tuturor aspectelor faptelor infracționale.

Irina Odobescu
22/11/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii