Cum arată stațiunea balneară unde va merge Igor Dodon și cât costă un sejur

Viorica Mija
20/01/2023
Colaj CIJM

Salină, aerosoloterapie și posibilitatea de a se afla într-un mediu natural care ajută la recuperarea grabnică a pacienților cu afecțiuni pulmonare. Asta a ales pentru fiul său, care se confruntă cu consecințele COVID, ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Călătoria a devenit posibilă după ce magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au decis joi, să-i permită lui Igor Dodon, acuzat de corupere pasivă şi finanţare ilegală a unui partid politic, să plece în perioada 28 ianuarie – 5 februarie la Tîrgu Ocna, România.

Prin Hotărârea Guvernului României nr. 1072 din 11 noiembrie 2013, oraşul Târgu Ocna este atestat ca și stațiune balneoclimatică.

Conform portalului oficial Târgu Ocna, statutul zonei are la bază factorii naturali terapeutici, printre care cele 7 izvoare minerale care izvorăsc la poalele dealului Măgura, dar și salina.

În Târgu Ocna există mai multe opțiuni de cazare, însă cel mai popular este hotelul Măgura.

Hotelul Măgura, plasat în centrul oraşului, dispune de 230 locuri în 115 camere. Acest hotel se recomandă în primul rând celor care se tratează de astm bronşic în sanatoriul din mina salină.

Prețurile pentru cazare în hotelurile din zonă pornesc de la 450 de lei românești (aproximativ 1800 de lei moldovenești) și pot ajunge la 1000 lei românești (aproximativ 4000 de lei românești). Prețurile nu includ cheltuieli pentru alimentația clienților, care trebuie să plătească suplimentar câte 80 de lei românești pentru un mic dejun.

Hotelul Măgura deţine o secţie de reabilitare a sănătăţii cu o capacitate de 100 locuri şi care ofera servicii medicale de recuperare. 

Cea mai valoaroasă resursă este însă salina. O vizită unitară la salină per persoană costă în jur de 40 de lei românești (aproximativ 160 de lei moldovenești). Pe durata a 4 ore de salină pacienții au un program bine stabilit fiind însoțiți de un profesor de educație fizică și sport sub îndrumarea căruia se fac exerciții de gimnastică medicală, gimnastică respiratorie, plimbări cu antrenament moderat la efort. Cura de salină ameliorează simțitor afecțiunile căilor respiratorii, avâand ca efect renunțarea la medicamente, dar și dispariția crizelor de dispnee. 

Viorica Mija
20/01/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii