De ce a fost chemată la audieri Galina Dodon, soția lui Igor Dodon. Cum se implică CNA-ul în acest caz

Mădălin Necșuțu
14/06/2022
Igor și Galina Dodon

Directorul CNA, Iulian Rusu, a declarat luni seară că citarea la Procuratura Anticorupție a Galinei Dodon, soția fostului președinte prorus, Igor Dodon, a avut loc în contextul învinuirii fostului președinte de îmbogățire ilicită, unul dintre cele patru capete de acuzare imputate de procurori.

„Sunt măsuri efectuate de procurori. Noi oferim suportul necesar procuraturii. E vorba de patru capete de acuzare. Noi am oferit toată informația solicitată de procurori, analize operaționale, investigații financiare paralele, ele s-au referit la un capăt de acuzare, cel ce vizează îmbogățirea ilicită. Presupunerea mea este că procurorii, din informația furnizată, au constatat legături (cu Galina Dodon). Vorbim despre active financiare în diverse imobile stabilite prin persoane interpuse. Sunt cifre mari. E vorba de zeci de milioane”, a declarat Rusu în cadrul unei emisiuni TV.

Procuratura Anticorupție a anunțat, luni, că Galina Dodon, soția fostului președinte Igor Dodon, a fost citată la Procuratură pentru a fi audiată în calitate de învinuit în dosarul cunoscut sub numele generic „Kuliok” (punga neagră de plastic - nr.), în care este bănuit soțul său, Igor Dodon, că ar fi primit mită regulată de la oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Investigațiile efectuate de către procurorii anticorupție în această cauză penală, pe lângă alte infracțiuni, se referă inclusiv la infracțiunea de îmbogățire ilicită. În acest context, sunt investigate mai multe persoane în privința cărora există probe că ar fi participat la comiterea infracțiunii”, a precizat Procuratura Anticorupție luni seară.

Igor Dodon se află în prezent în arest la domiciliu pentru cele patru capete de acuzare: corupție pasivă, îmbogățire ilicită, trădare de patrie, finanțare ilegală a partidului din partea unui grup de crimă organizată.

Mădălin Necșuțu
14/06/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii