Democratul Constantin Țuțu, prins la frontiera cu România. Urmează să fie preluat de ofițerii CNA

Marcela Meglei
27/03/2020

Fostul deputat democrat Constantin Țuțu, dat în căutare internațională, a fost prins vineri la frontiera cu România, la punctul de trecere Leușeni. Informați de Poliția de Frontieră, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) se deplasează pentru a-l prelua.

„Confirm că Poliția de Frontieră a informat CNA privind intrarea în Republica Moldova a unei persoane aflate în căutare și pe numele căreia este eliberat mandat de arestare. Este vorba despre un fost deputat, dosarul căruia de află în gestiunea Procuraturii Anticorupție. În aceste clipe, un grup de intervenție al CNA se deplasează la Leușeni pentru a prelua persoana”, a precizat purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.

Amintim că ex-deputatul democrat, Constantin Țuțu, a fost anunțat în urmărire la sfârșitul lunii septembrie 2019. Judecătoria Chișinău a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile. Fostul parlamentar este cercetat de Procuratura Anticorupție pentru trafic de influență.

Potrivit oamenilor legii, Constantin Țuțu este cercetat pentru că ar fi pretins și luat 20 de mii de euro de la apropiații unui bărbat care se afla în arest, în toamna anului 2017. Țuțu ar fi promis că ar avea influență asupra procurorilor, astfel încât aceștia să nu prelungească termenul arestului preventiv în privința bărbatului. Urmărirea penală a fost pornită la data de 18 septembrie 2019, pe faptul traficului de influență în proporții deosebit de mari. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu amendă de până la 300.000 lei sau pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la șapte ani.

Țuțu a ajuns în atenţia opiniei publice, iniţial, pentru performanţele sale sportive, iar mai apoi, după ce, în seara de 28 aprilie 2012, a fost implicat într-un schimb de focuri, în urma căruia un bărbat a fost rănit, iar altul a decedat. Procesul a început la Judecătoria Orhei, în 2013, iar în mai 2016, Constantin Țuțu a fost achitat. 

Marcela Meglei
27/03/2020

Comentarii