Descinderi la un înalt ofițer la CNA. Potrivit unor dezvăluiri, ar deține mai multe imobile și terenuri agricole

Ilie Gulca
08/12/2021
Ghenadie Tanas

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și procurorii anticorupție au descins miercuri dimineață în biroul șefului Direcţiei generale a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Direcţia generală teritorială Nord, Ghenadie Tanas. Informația a fost confirmată pentru Portalul Anticoruptie.md de Serviciul de presă al instituției.

Conform declarației de avere pentru anul 2020, Ghenadie Tanas a fost numit în această funcție pe 10 ianuarie 2019.

Deputatul PAS Andrian Cheptonar a declarat pe 18 noiembrie despre Ghenadie Tanas, în cadrul unei ședințe a Parlamentului, că este milionar în euro.

„Acest individ este poreclit în interiorul CNA drept Oligarhul. Ofițerii cinstiți îl cunosc ca pe cel mai corupt ofițer din cadrul instituției, pe nume Ghena Tanas. (…) El deține sute de terenuri agricole, construcții comerciale, apartamente și case în proprietate înregistrate pe numele părinților, fratelui și altor interpuși și chiar pe nume propriu. Se mai spune în Ungheni că e cămătar și sponsor al contrabandei. Dă bani cu împrumut oamenilor ajunși în nevoie, le cere să pună imobile în gaj pe interpușii menționați, iar atunci când oamenii nu pot să întoarcă împrumutul, ofițerul CNA le ia casa”, a declarat Cheptonar

Andrian Cheptonar a menționat o serie de proprietăți pe care Tanas le deține direct sau prin intermediari.

„În 2009, mama ofițerului anticorupție, profesoară la o simplă școală din sat, a procurat un imobil de 60 de metri pătrați în Ungheni. În 2010, tatăl său, tractorist, a cumpără un apartament de 47 metri pătrați în Ungheni și unul de 100 metri pătrați nou în Chișinău. Ulterior, în 2014 și 2015, tatăl și fratele lui Tanas a cumpără 24 de locuri de parcare în curtea aceluiași bloc. În 2010, mama sa a mai cumpără o casă în Călărași. În același an, fratele ofițerului a intrat în posesia unei case de locuit pe str. Eminescu în Ungheni. În 2012, tot el a cumpără un apartament de 50 m.p. pe str. Boico în Ungheni. Fratele său a mai cumpărat o casă de 89 de metri pătrați și două imobile comerciale pe str. Musatov în Ungheni, cu suprafețele de 83 și 129 de metri pătrați”

Potrivit deputatului Cheptonar, ofițerul Ghenadie Tanas deține, împreună cu mama și fratele său, și circa 500 de hectare de teren agricol.

Ilie Gulca
08/12/2021Follow us on Telegram

Comentarii